Hyldeblomstdrik kan laves både med og uden alkohol
Opskrifter på hyldeblomstdrik
For supplerende information henvises til artiklen: hyldeblomst
Hyldeblomstsaft og hyldeblomst kan købes her:
Klik her for at se flere produkter, der indeholder hyldeblomst
Hyldeblomstdrik uden alkohol
Hyldeblomstdrikke blandt mest populære urtedrikke, der findes. Det er ligeledes relativt let at lave selv. Her følger opskrifter uden alkohol.
Blendet jordbær-hyldeblomstdrik
Ingredienser
- 200 g frosne jordbær
- 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
- 4 tsk citronsaft
- 1 dl vand eller æblejuice
Fremgangsmåde:
Det hele blendes indtil hyldeblomstdrikken er ensartet konsistens og smager af citron og hyldeblomst
Hyldeblomstdrik med danskvand/sprite og frosne jordbær
Ingredienser:
- Hyldeblomstsaft fra Søbogård (det er den, der smager bedst)
- Danskvand og/eller sprite
- Myndeblade
- Citronskiver
- Frosne jordbær
Fremgangsmåde:
Bland ingredienser, så hyldeblomstdrikken passer bedst til din smag
Her følger opskrifter med alkohol. Drik altid ansvarligt og med måde:
Hyldeblomstdrikke med alkohol
Hyldeblomst-champagne
Volume: 6 liter
Ingredienser:
- 4 liter varmt vand
- 700 g sukker
- Saft og skal fra 4 citroner
- 2 spsk. Hvidvinsedikke
- Ca. 15 skærme af hyldeblomst
- En knudspids tørret gær (kan ofte undværes)
Fremgangsmåde:
- Anbring det varme vand og sukker i en stor beholder (en ren spand er fin) og rør rundt indtil sukkeret opløses, hvorefter der suppleres med koldt vand, således, at du har ialt har 6 liter væske.
- Tilføj citrosaft og skal, eddiken og hyldeblomsterne omrøres forsigtigt.
- Dæk beholderen med væsken med et viskestykke og og lad indholdet stå og gære i et par dage. Når der er gået et par dage kigger du på bryggen, og hvis det ikke eer blevet en smule skummmet og tydeligvis begyndt at gære, så bør du tilføje en knivspids tøret gær.
- Lad blandingen gære (dækket med viskestykket) i yderligere 4 dage. Herefter hælder du væsken gennem en si foret med et viskestykke og omhæld (dekantér) blandingen ind i sterilerede stærke glasflasker med champagne-stoppere eller skruelåg.
- Forsegl flaskerne og lad dem stå og gære i mindst en uge før hyldeblomst-champagnen serveres nedkølet. Hyldeblomstdrikken bør kunne blive i flaskerne i adskillige måneder. Opbevar denne rafinerede hyldeblomstdrik på et kølligt og tørt sted.
Velkomstdrink med hyldeblomst og hvidvin
Ingredienser:
- Koncentreret hyldeblomstsaft
- Danskvand
- Hvidvin
Fremgangsmåde:
Til denne velkomstdrink med hyldeblomst anvendes ca. 1/5 koncentreret hyldeblomstsaft. Herefter påfyldes med danskvand og hvidvin – forholdet laver vi dine smagsløg bestemme!
Denne forfriskende hyldeblomstdrik serveres afkølet – eventuelt med en isterning.
Anbefalede produkter
Hyldeblomstsaft og hyldeblomst kan købes her:
Klik her for at se flere produkter, der indeholder hyldeblomst
- Hyldeblomstdrikke er dejligt forfriskende - især på en varm sommerdag.
- Se vores opskrifter på hyldeblomstdrikke - med eller uden alkohol
- Hent inspiration i opskrifterne nedenfor - skål!